Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Milan Richter: Nerad bych vás podezíral, ze by vám šlo o koryta.

aneb pohled pod pokličku reálpolitiky v kmotrovské Praze 10... Pár dní poté, co (staro)nový starosta Prahy 10 Milan Richter a jeho kolegové z ODS-ČSSD Praha 10 dali při volbě předsedy kontrolního výboru přednost představitelce KSČM se slabým mandátem před účinnou koordinací kontroly vedení radnice ze strany TOP09 (proč asi?), jsem od pana starosty přes Facebook obdržel níže uvedený dopis. Připojují svoji tehdejší odpověď a vysvětlivky popisující specifika Prahy 10, zejména zářný příklad staletími prověřené mocenské praktiky "Rozděl a panuj".

Milan Richter krátce po svém zvolení starostou Prahy 10.Eugen Kukla

26.11.2010 Vážený pane zastupiteli Uhliři,

jasne jsme deklarovali, ze kontrolní výbor bude vetsinově obsazen opozici. Hlavním důvodem je, aby přísně dohlížel na práci radnice. Tzn, ze KSCM a Top09 bude mít vetsinu! Byl bych nerad, aby jste si demokracii pletli s inkvizicí, jak to predvadi vaši příznivci na těchto diskuzích, když chtějí věšet, vypalovat a zabíjet.* (pozn. viz níže) Většina v kontrolním výboru je dostecnou zárukou pro kvalitni práci opozice. Nerad bych vás podeziral, ze by vám šlo o koryta. Navíc, jen díky své vlastní hlouposti jste se sami vysachovali z jednání na radnici, když jste den po volbách veřejne oznámili, ze s vítězem voleb nebudete jednat** a dodnes se váš postoj nezměnil.  MR

 

26.11.2010 Vážený pane starosto Richtere,

reaguji na Vámi zaslanou zprávu. Pro Vaši informaci, i nadále považuji skutečnost, že zastupitelé ODS společně se sociálními demokraty jednomyslně zvolili do čela kontrolního výboru zastupitelku KSČM (tedy strany s mizivým mandátem ve srovnání s druhou - a demokratickou - opoziční stranou TOP 09), na pravicovou stranu za kontroverzní krok. Respektuji, že jde o rozhodnutí demokratických orgánů Vaší strany - je na Vás jak jej obhájíte před demokraticky (pravicově) smýšlejícími občany Prahy 10, a zejména před svými voliči. Tu Vaši zmínku o korytech v tomto dopise nebudu raději dále komentovat. Vyprošuji si, abyste lidi, kteří se vyžívali ve vulgárních a nenávistných reakcích, označoval za naše příznivce. (Váš odpůrce se ještě zdaleka nerovná volič TOP 09), stejně tak by mohl někdo spekulovat, že se jednalo o provokaci někoho z tábora příznivců ODS. I to považuji za nesmysl. Věřím ve slušnou, demokratickou a otevřenou polemickou diskuzi.

Děkuji za pochopení, s pozdravem,

S pozdravem, Martin Uhlíř - zastupitel za TOP 09 

 

Vysvětlující poznámky pro nezasvěcené:

- pan starosta Richter mi napsal veřejně na FB, zveřenění názorové výměny dr tudíž nedopouštím žádného faux-pas

* pan starosta Richter má své zprávě na mysli komentáře pod fotogalerií ve facebookovém fotoalbu nezávislého fotografa, pod fotkami se skutečně zobrazili nenávistné a výhrůžné komentáře, od kterých jsem se nicméně v komentářích pod fotkami za zast. klub TOP09-P10 osobně distancoval

** pozn. nemálo voličů se na nás před i po volbách v tomto ohledu obrátilo a žádalo nás, ať s ODS do koaličních jednání nevstupujeme, vzhledem k tomu, že min. zde v Praze 10  patří mezi osvědčené praktiky zdejší ODS metoda, kterou Niccolò Machiavelli a před ním vlastně již staří Římané pojmenovali "Rozděl a panuj/Divide et Empera" :

- pro spolupráce se desítkové ODS-ČSSD podařilo získat místní SZ a DPD (Desítka pro domácí, neboli lidově "Ďolíčkáři" strana vzniklá spontánně po rozhořčení fanoušků fotbalových klubů Bohemians a Slavia vzniklém v souvislosti s přesunem klubu Bohemians na stadion Slavia EDEN, jehož jedním z hlavních iniciátorů byl dosavadní radní za ODS v Praze 10 Tomáš Hrdlička; zástupci DPD a stejně tak i SZ ve volbě starosty Prahy 10 zvedli ruku pro kontroverzního Milana Richtera a svým voličům mli poté co vysvětlovat, u SZ je to obdobné, ODS v minulém finkčním období tlačila na zastavění zelených ploch, např. ve strašnickém parku nebo v Trojmezí, proti ODS se obě strany v předvolební kampani ostře vyhrazovali), místní SZ a DPD se před svými voliči hájí tvrzením, že se jim podařilo prosadit řadu bodů ze svého programu a že se tak staly "konstruktivní opozicí". Jen škoda, že se při samotném ustavujícím zasedání jejich zástupci opomněli ohradit, když  starosta Richter opakovaně zmínil, že za jediné opoziční strany považuje KSČM a TOP09 (podle mne a mých kolegů jde o klasickou ukázku metody "Rozděl a panuj", cituji z wikipedie "...touto zásadou se řídili účastníci politického boje, ve kterém se snažili vyvolat mezi svými protivníky nesváry a rozbroje, aby je pak mohli jednotlivě snadněji porazit a ovládat."

- v roce 2006 přes své dominantní vítězství (54%) ODS nabídla podíl na vládnutí i ČSSD, která jim to nyní v r. 2010 vrátila tím, odmítla od TOP09 nabídku mít vlastního starostu a šla raději do koalice s ODS  b e z svého starosty

Follow @MartinUhlir

Martin Uhlir | Vytvořte si vlastní štítek

Autor: Martin Uhlíř | pátek 17.12.2010 23:55 | karma článku: 19,84 | přečteno: 2940x
  • Další články autora

Martin Uhlíř

SANKCE PROTI RUSKÉ AGRESI - výzva premiérovi ČR Bohuslavu Sobotkovi

Se spojenci v EU a v NATO by vláda ČR měla vyslat prezidentu Putinovi varování, že jeho pokračující imperiální politika uvrhne Rusko do mezinárodní izolace. --- Pokud máte zájem se k výzvě připojit, na e-mailovou adresu SankceProtiKremlu@centrum.cz prosím zašlete zprávu s předmětem “Přidávám se k výzvě” a do textu připojte své celé jméno a povolání (resp. to co chcete mít za jménem uvedeno). Zároveň prosím z důvodu možnosti zpětné kontroly uveďtě druhý kontakt (e-mail či telefon, nebude zveřejněno). Toto je zrcadlový článek k textu zveřejněném na stránce Ukrajinsko Evropské Perspektivy (za účelem zaručení dobré indexace na vyhledávačích, web UEP je na doméně .eu, se kterou se Google moc nekamarádí).

17.3.2014 v 19:52 | Karma: 28,69 | Přečteno: 5776x | Společnost

Martin Uhlíř

Pochod "Mír pro Ukrajinu" - Praha 15. 3. 14:00

PRAHA - BRNO - KARLOVY VARY - MOSKVA - Za suverenitu Ukrajiny - Proti Putinově vojenské agresi - Za vaši i naši svobodu - N. Gorbaněvská - Krymské referendum je fraška - Podpora mírového pochodu v Moskvě

14.3.2014 v 14:02 | Karma: 14,26 | Přečteno: 751x | Společnost

Martin Uhlíř

Ne ruské okupaci Ukrajiny - sobota 8. 3. 17:00 - Přijďte také!

PRAHA - BRNO - KARLOVY VARY - PLZEŇ V sobotu 8. března 2014 v 17h se na řadě míst České republiky bude konat koordinovaná demonstrace "ZA VAŠI I NAŠI SVOBODU".Účastníci této akce nesouhlasí s okupací Krymu ruskými vojenskými jednotkami. Přejí si nastolení demokratického řádu na celé Ukrajině!

7.3.2014 v 10:55 | Karma: 16,81 | Přečteno: 1349x | Občanské aktivity

Martin Uhlíř

Praha 10: radnice za miliardu, obstrukce & dehonestace oponentů

V pondělí, dne 24. února, vedení radnice Prahy 10, jmenovitě zejména starosta Bohumil Zoufalík (exODS, posléze kandidující za uskupení Bradou vzhůru) a místostarosta Milan Richter (ODS), protlačili návrh na výstavbu nové radnice. Pro statisícovou městskou část Praha 10 se tak z největší pravděpodobností bude stavět zbrusu NOVÁ RADNICE a prostředky se mohou vyšplhat až bezmála k MILIARDĚ korun. Zdá se však bohužel, že Praha 10 - toto de facto páté největší město v ČR - je pod rozlišovací schopností nejen ČTK ale i všech velkých českých médií. Jak je to možné? Média by měla přeci být hlídacími psy demokracie.

4.3.2014 v 8:00 | Karma: 20,35 | Přečteno: 2035x | Politika

Martin Uhlíř

Vyjádření podpory svobodné Ukrajině a výzva prezidentovi Zemanovi

(>>> pro soupis jmen podporovatelů výzvy SKROLUJTE NÍŽE <<<) Ve středu 22. ledna na Václavském náměstí a v neděli 26. ledna 2014 na Staroměstském náměstí proběhly akce spojené s aktuálními událostmi na Ukrajině: Euromaidan Praha a pochod Stop diktatuře na Ukrajině. Na obou shromážděních byla formou modlitby uctěna památka zabitých ukrajinských demonstrantů. V závěru obou akcí jeden z jejich řečníků, Petr Marek z iniciativy Bez komunistů.cz, účastníky informoval o chystané výzvě prezidentu republiky, představitelům EU, české veřejnosti a lidem na Ukrajině. Spoluautory výzvy jsou vedle něj i Jiří Bareš a Martin Uhlíř z iniciativy Chceme demokratickou Ukrajinu, kteří s pomocí stránky na Facebooku úspěšně svolali v obou výše uvedených případech několik set lidí české a ukrajinské národnosti. Text výzvy jsme na Facebooku zveřejnili včera, ve středu 29.1. odpoledne, od té doby se stihly k výzvě připojit již desítky lidí, včetně řady známých osobností.

30.1.2014 v 9:15 | Karma: 28,92 | Přečteno: 10588x | Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Lidovci navrhli zvýšit slevy na dani na děti, stát to má přes 8 miliard ročně

25. dubna 2024  11:36,  aktualizováno  21:15

Zvýšení slev na dani na děti navrhuje KDU-ČSL a hodlá to prosazovat v jednáních s koaličními...

Prezident má absolutní imunitu. Trump zaměstnal Nejvyšší soud, věří v průtahy

25. dubna 2024  19:09,  aktualizováno  21:06

Většina členů amerického Nejvyššího soudu se ve čtvrtek zdála být skeptická k argumentu...

Zatkněte propalestinské levicové fašisty, vyzývá demokratický kongresman

25. dubna 2024  20:44

Demokratický kongresman Adam Smith označil propalestinské demonstranty za „levicové fašisty“ a...

Pád zhýralého náměstka otřásl Moskvou. Pod Šojguem se houpe židle

25. dubna 2024

Premium Ruskou politickou scénu rozvířil největší korupční skandál od začátku války. Zatčení náměstka...