Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Je nemravný prezident Václav Klaus hrozbou pro českou demokracii?

Václav Klaus před lety prohlásil: „O výrazu etika neumím hluboce filozofovat a filozofování o tomto slově ani moc nevěřím.“ Já se domnívám, že jen málo z nás by panu Klausovi vytýkalo absenci morálních apelů v jeho projevech, kdyby ovšem alespoň eticky jednal. Poslední kroky Hradu však naznačují i něco víc, je prezident Václav Klaus sociopat a tedy hrozba pro demokracii v naší zemi?

Prezident ČR Václav Klaus se svým ruským protějškem, Vladimírem Putinem, ruským prezidentem (a bývalým důstojníkem KGB)

Na samotný úvod považuji za fér zmínit výčet vlastností a politických kroků, kterých si na Václavu Klausovi cením. Myslím si, že jde o jednoho z nejvíce pracovitých a cílevědomých českých politiků. Stejně tak má podle mne pan Klaus mimořádný talent pro vyjednávání a tzv. reálpolitiku. Václav Klaus se zdá být dobrý manžel i otec, domnívám se, že vychoval dva zdravě sebevědomé a pracovité syny. Jsem dalek toho, abych moralizoval o jeho údajných nevěrách (kauza „letušky“). I kdyby to byla pravda, zastávám tezi, že toto spadá do politikovy privátní zóny, která by neměla být směšována s jeho politickým působením. (Jak bychom pak měli nahlížet na odkaz J. F. Kennedyho, který prokazatelně střídal milenky téměř tak často jako košile. U prezidenta USA v šedesátých letech novináři tuto privátní zónu ještě respektovali.)

Myslím, že se Václavu Klausovi a jeho lidem zdařily (bez ironie) například tyto věci: malá privatizace, první část kuponové privatizace (do začátku obdoví tzv. "bankovního socialismu" ve 2. pol. 90 let), poklidné rozdělení Československa. Nemám rád ten po-bitvě-generálismus lidí, kteří kritiku pana Klause vystaví na tvrzení, že některé z těchto velmi náročných historických událostí bylo možné provést jinak, myšleno lépe. Nicméně zastávám názor, že zatímco v první polovině 90. let byl Václav Klaus symbolem zdravě sebevědomého liberálního přístupu, posléze jako by se stal symbolem zpátečnictví a v posledních letech i hořkou parodií na demokratického politika.

T.G.M.: „Demokracie je diskuse.“

Pavel Kosatík o Václavu Klausovi: „… Čím dál víc v podstatě každého svého kritika obviňuje ze zlých úmyslů, aniž se pokouší analyzovat jeho motiv. Není snadné s ním debatovat, protože debata se nevede o názorech, nýbrž o charakterech těch, kteří je zastávají. Svět má dvě části: tu, kterou Klaus „zná“ a jejíž (pro něho příznivé) názory vítá, a tu, kterou znát odmítá, protože ji pokládá za nepřátelskou jednou provždy.“

Příkladů dokazujících tezi pana Kosatíka je celá řada, cílem Václava Klause v názorové polemice či politickém vyjednávání není stav WIN-WIN. Náš prezident nesnese pomyšlení na svou možnou „nevýhru“ v diskuzi až tak, že mu nedělá problém zostouzet svého názorového oponenta a pokud nenajde nějaký morální škraloup, někdy tak činí prostřednictvím dehonestace jeho díla. Připomeňme si namátkou pár příkladů:

Poté co si pan Zdeněk Svěrák dovolil veřejně vyslovit polemický názor vůči tzv. opoziční smlouvě, Václav Klaus v nějaké televizní debatě returnoval trapným výrokem: „Nemohu ale přežít Marečku, podejte mi pero. To považuji za děsivě, děsivě špatný film.“

Klaus se během svého prezidentování stal kromě filmového kritika zřejmě i expertem přes moderní architekturu, svoji (bohužel úspěšnou) snahu o odvrácení stavby vítězného Kaplického návrhu  budovy národní knihovny okomentoval slovy: „Podobně jako protijaderní aktivisté u Temelína jsem ochoten přivazovat se vlastním tělem a bránit, aby Národní knihovna v takové podobě na Letné byla.“ což mimochodem vedlo ke slavnému názorovému veletoči tehdejšího primátora Pavla Béma: "Věřím, že bude za pár let sebevědomě, ale i citlivě dokreslovat pražské panoráma a stane se dalším obdivovaným skvostem pražské architektury." (03/2007) na "Taková stavba nemůže stát pět set metrů od Hradu. My nepotřebujeme novou dominantu, nový hrad ve tvaru chobotnice, zpupné fialové oko, které se dívá na Prahu." (10/2007). Václav Klaus neváhal svůj laický názor prosadit i za cenu mezinárodní blamáže a nemalé ostudy pro Českou republiku. Nezbývá než dodat tehdejší elegantní reakci pana Kaplického: „Když se stavěla budova obchodního domu Baťa v Praze, vyvolala velký rozruch, ale není znám žádný komentář prezidenta Masaryka."

Tomáš Ježek před lety ve své knize vzpomínal, že před půlstoletím Václav Klaus v rámci svého basketbalového angažmá aktivně razil myšlenku, že „v utkání je dobrý každý faul, jen když vede k vítězství a rozhodčí ho nevidí“.

Příznivci pana Václava Klause by mohli namítat, že jde o účelově zkreslená fakta či malichernosti, které by politikovi velikosti Václava Klause měly být odpouštěny. Nicméně dovolím si tvrdit, že v nedávné době - po propuknutí kauzy Drobil - přetekla číše tolerance něčeho co bych nazval úctou k instituci prezidenta republiky. Už jsme si mohli zvyknout na to, že se Václav Klaus pro dehonestaci svých názorových oponentů naučil efektivně využívat svých podřízených, což mu umožnilo do jeho repertoáru zařadit mnohem větší kalibr citového jedu a hnusu. Je třeba si uvědomit, že Petr Hájek není běžný občan, jde o ředitele tiskového odboru kanceláře prezidenta, stejně tak ani Ladislav Jakl není běžný občan, jde o tajemníka prezidenta republiky a šéfa politického odboru jeho kanceláře.

Petr Hájek nedávno publikoval text "… Když jsem pozoroval, jaký piedestal pro sochu tohoto dobrotivého fízla (myšleno Libora Michálka) začala mainstreamová média stavět, chápu, že zmanipulovaná veřejnost si myslí, že Knížák útočí na mravního obra. Ve skutečnosti však jde o

pozlacení směšného pěšáčka, další z řady zpravodajských her… ten pan Michálek je opravdu hodně divná postava. Velmi by mě zajímalo, co je pravdy na tom, že pan Michálek je aktivním jehovistou. To by mnohé vysvětlovalo a žasnu nad tím, že se to média ještě nepokusila zjistit. I to mnohé vysvětluje. Přitom by jen stačilo zeptat se na to, zda by byl ochoten nechat si udělat transfúzi krve.“

V této souvislosti není od věci zmínit průvodní znaky chování osob s psychologickou diagnózou zvanou sociopatie:

(1) Jsou to notoričtí lháři. Zdá se, že nejsou schopni smýšlet a hovořit pravdu o čemkoli.

(2) Jednají egoisticky až do té míry, že se chovají jako narcisté. Opravdu věří tomu, že jsou „něco víc“ něž zbytek populace.

(3) Dělají ze sebe obětní beránky. Nejsou schopni dosažení vhledu či své připravenosti nést osobní zodpovědnost za své jednání. Ať už vyvstane jakýkoliv problém, vždy je to chyba někoho jiného.

(4) Pokud jim někdo zkříží plány nebo odhalí jejich intriky, jsou k těmto osobám nemilosrdně mstiví.

(5) Skutečné náboženské, mravní, nebo podobné hodnoty nehrají v jejich životě žádnou roli. Postrádají schopnost vcítění a jsou schopni (verbálního) násilí. Jejich difamující (=snižující vážnost, narušující osobnostní integritu) jednání je zakryté společensky přijatelnou fasádou.

 

Pokud se Petr Hájek chová jako sociopat a Václav Klaus se z pozice nadřízeného od jeho mediálních zvratků nedistancuje, je za ně plně zodpovědný. Srovnejme výše uvedenou definici sociopata s mediálními výroky pana Knížáka, pana Jakla, pana Hájka a s jednánám prezidenta republiky Václava Klause.

Namísto řešení problému korupce obrovských rozměrů prezident republiky cíleně nechává očerňovat člověka, který na problém upozornil. Václav Klaus podle mého (předesílám laického - nejsem odborník) názoru trpí sociopatií, jeho jednání v dlouhodobém časovém měřítku to minimálně naznačuje. Vzhledem k tomu, že shodou okolností zastává nejvyšší ústavní funkci, jde podle mého názoru o člověka, který je nejen mezinárodní ostudou pro naší zemi, ale také čím dál větší hrozbou pro zdejší demokracii. Dobrá zpráva pro tuto zemi je, že Václav Klaus z pozice prezidenta bude moci škodit již jen necelé 2 roky. Pro rok 2012 někteří lidé předpovídají konec světa. Pevně věřím, že v roce 2012 skutečně ke konci světa dojde, ko konci toho světa, ve kterém prezident republiky bezostyšně očernuje statečného člověka, který upozorní na korupci - konec světa, ve kterém nejvyšší ústavní činitel neuznává základní morální principy.

Angličtina pro to má výstižný termín: moral insanity – česky: "morální šílenství", nesoucí s sebou nedostatek sociálních a morálních citů, (slovní) agresivitu, bezohlednost a bezcitnost.

Prezident republiky Václav Klaus zkrátka nesnese pluralitu názorů, jeho útokům „ad hominem“ jsou ušetřeni jen lokajové a kývači typu "Yes, man“ a samozřejmě i ti, kteří mlčí , ať už z vypočítavosti, strachu nebo lhostejnosti. Obraz Václav Klause visí v naší zemi snad v každé školní třídě. Člověk, který neuznává nejzákladnější principy demokracie, je špatným vzorem pro mladou generaci.

Přes to přese všechno, zůstaňme pozitivní, už jen necelé 2 roky…

 

doplněno 19.1.2011 8:47 - Dnes ráno jsem poslal mail na pana Hájka a pana Jakla (+ požádal o informování i přímo pana prezidenta Václava Klause) s odkazem na tento článek a informoval je o tom, že jim zaručuji zveřejnění jejich případné odpovědi v nezměněné podobě bezprostředně pod článkem.

 

doplněno 28.1.2011 1:12

> Od: "Jakl Ladislav" <Ladislav.Jakl@hrad.cz>
> Komu: "Martin Uhlir" <uhlir.martin@centrum.cz>
> Datum: 27.01.2011 09:14
> Předmět: RE: odkaz na článek "Je nemravný prezident Václav Klaus hrozbou pro českou demokracii?"
>Dobrý den.

Takových textů vychází už dvacet let asi sto denně. Nemám žádnou motivaci zrovna nyní potisící reagovat na další dávku klausobobní mytologie.

Zdraví

L. Jakl

 

 

P.S. Malý videobonus pro ty co dočetli až sem, pokud jste ještě neviděli, vřele doporučuji tuto velmi výstižnou video-odpověď o.s. Vyměňte Politiky na novoroční projev pana prezidenta

 

Follow @MartinUhlir

Martin Uhlir | Vytvořte si vlastní štítek

Autor: Martin Uhlíř | pondělí 17.1.2011 23:08 | karma článku: 33,04 | přečteno: 4623x
  • Další články autora

Martin Uhlíř

SANKCE PROTI RUSKÉ AGRESI - výzva premiérovi ČR Bohuslavu Sobotkovi

Se spojenci v EU a v NATO by vláda ČR měla vyslat prezidentu Putinovi varování, že jeho pokračující imperiální politika uvrhne Rusko do mezinárodní izolace. --- Pokud máte zájem se k výzvě připojit, na e-mailovou adresu SankceProtiKremlu@centrum.cz prosím zašlete zprávu s předmětem “Přidávám se k výzvě” a do textu připojte své celé jméno a povolání (resp. to co chcete mít za jménem uvedeno). Zároveň prosím z důvodu možnosti zpětné kontroly uveďtě druhý kontakt (e-mail či telefon, nebude zveřejněno). Toto je zrcadlový článek k textu zveřejněném na stránce Ukrajinsko Evropské Perspektivy (za účelem zaručení dobré indexace na vyhledávačích, web UEP je na doméně .eu, se kterou se Google moc nekamarádí).

17.3.2014 v 19:52 | Karma: 28,69 | Přečteno: 5776x | Společnost

Martin Uhlíř

Pochod "Mír pro Ukrajinu" - Praha 15. 3. 14:00

PRAHA - BRNO - KARLOVY VARY - MOSKVA - Za suverenitu Ukrajiny - Proti Putinově vojenské agresi - Za vaši i naši svobodu - N. Gorbaněvská - Krymské referendum je fraška - Podpora mírového pochodu v Moskvě

14.3.2014 v 14:02 | Karma: 14,26 | Přečteno: 751x | Společnost

Martin Uhlíř

Ne ruské okupaci Ukrajiny - sobota 8. 3. 17:00 - Přijďte také!

PRAHA - BRNO - KARLOVY VARY - PLZEŇ V sobotu 8. března 2014 v 17h se na řadě míst České republiky bude konat koordinovaná demonstrace "ZA VAŠI I NAŠI SVOBODU".Účastníci této akce nesouhlasí s okupací Krymu ruskými vojenskými jednotkami. Přejí si nastolení demokratického řádu na celé Ukrajině!

7.3.2014 v 10:55 | Karma: 16,81 | Přečteno: 1349x | Občanské aktivity

Martin Uhlíř

Praha 10: radnice za miliardu, obstrukce & dehonestace oponentů

V pondělí, dne 24. února, vedení radnice Prahy 10, jmenovitě zejména starosta Bohumil Zoufalík (exODS, posléze kandidující za uskupení Bradou vzhůru) a místostarosta Milan Richter (ODS), protlačili návrh na výstavbu nové radnice. Pro statisícovou městskou část Praha 10 se tak z největší pravděpodobností bude stavět zbrusu NOVÁ RADNICE a prostředky se mohou vyšplhat až bezmála k MILIARDĚ korun. Zdá se však bohužel, že Praha 10 - toto de facto páté největší město v ČR - je pod rozlišovací schopností nejen ČTK ale i všech velkých českých médií. Jak je to možné? Média by měla přeci být hlídacími psy demokracie.

4.3.2014 v 8:00 | Karma: 20,35 | Přečteno: 2035x | Politika

Martin Uhlíř

Vyjádření podpory svobodné Ukrajině a výzva prezidentovi Zemanovi

(>>> pro soupis jmen podporovatelů výzvy SKROLUJTE NÍŽE <<<) Ve středu 22. ledna na Václavském náměstí a v neděli 26. ledna 2014 na Staroměstském náměstí proběhly akce spojené s aktuálními událostmi na Ukrajině: Euromaidan Praha a pochod Stop diktatuře na Ukrajině. Na obou shromážděních byla formou modlitby uctěna památka zabitých ukrajinských demonstrantů. V závěru obou akcí jeden z jejich řečníků, Petr Marek z iniciativy Bez komunistů.cz, účastníky informoval o chystané výzvě prezidentu republiky, představitelům EU, české veřejnosti a lidem na Ukrajině. Spoluautory výzvy jsou vedle něj i Jiří Bareš a Martin Uhlíř z iniciativy Chceme demokratickou Ukrajinu, kteří s pomocí stránky na Facebooku úspěšně svolali v obou výše uvedených případech několik set lidí české a ukrajinské národnosti. Text výzvy jsme na Facebooku zveřejnili včera, ve středu 29.1. odpoledne, od té doby se stihly k výzvě připojit již desítky lidí, včetně řady známých osobností.

30.1.2014 v 9:15 | Karma: 28,92 | Přečteno: 10587x | Ostatní

Martin Uhlíř

Milan Richter a kompro na názorové oponenty

Představte si středověké městečko, ve kterém vládne rychtář a sbor konšelů. Část konšelů rychtáře dlouhodobě kritizuje za nedbalé nakládání s prostředky obce. V té samé době na jednoho z nich přinese richtářovi jeden z jeho poskoků smyšlené udání. Richtář má v ruce páku a začíná jednat... Změnilo se za těch 500 let něco? Zdá se, že pouze reálie.

29.9.2012 v 18:58 | Karma: 13,29 | Přečteno: 1092x | Politika

Martin Uhlíř

Zbabělost a alibismus v poslanecké sněmovně

Jednají čeští zákonodárci podle svého svědomí a vědomí neno jsou jen loutkami na nitkách stranických šéfů (potažmo vlivných kmotrů v pozadí)? Pan poslanec Boris Šťastný (ODS) se včera médiím bezelstně přiznal, že při hlasování poslanecké sněmovny o zvýšení DPH porušil poslanecký slib, který všichni čeští zákonodárci skládají na začátku svého mandátu. Domnívám se, že z obecného pohledu se jedná o jednu z příčin současného politického, potažmo společenského marasmu.

15.7.2012 v 10:50 | Karma: 31,20 | Přečteno: 2349x | Ostatní

Martin Uhlíř

Rezignace na členství v TOP 09 aneb modré nebe nade mnou..

Na začátku července rozhodl rezignovat na své členství ve straně TOP 09. Byl jsem vyzván redakcí novin Praha 10, abych svoji motivaci vysvětlil v prohlášení. K rozhodnutí rezignovat na členství ve straně jsem dospěl nedlouho poté, co jsem se dne 29. 6. 2012 zúčastnil jako host pořadu České televize Hyde Park. Do pořadu jsem byl pozván na základě skutečnosti, že jsem na sociální Facebook veřejně kritizoval výroky a jednání ministra financí Miroslava Kalouska v kauze své stranické kolegyně Vlasty Parkanové (oba TOP 09).

11.7.2012 v 17:04 | Karma: 28,68 | Přečteno: 2521x | Společnost

Martin Uhlíř

Omluva Jaroslavu Poláčkovi

Panu Jaroslavu Poláčkovi, volebnímu manažerovi TOP09, jsem se za své nepodložené výroky nejprve telefonicky a posléze i osobně omluvil.

1.7.2012 v 23:48 | Karma: 32,74 | Přečteno: 5849x | Diskuse| Osobní

Martin Uhlíř

Katarze v půlnoční Plzni

Málokdy si člověk zpětně vybavuje celé dny. Naši paměť tvoří výrazně kratší fragmenty. V případě události, kterou budu popisovat, šlo primárně o onen pověstný osudový zlomek vteřiny.

29.6.2012 v 7:36 | Karma: 16,10 | Přečteno: 1483x | Diskuse| Osobní

Martin Uhlíř

Michal David přestřelil, ale co, je to přeci jen interpret!

Poznámka: Ráno, dne 27. 5. 2012, jsem původní článek z vlastní vůle odstranil. (vysvětlení níže)

24.5.2012 v 11:09 | Karma: 16,97 | Přečteno: 2567x | Diskuse| Společnost

Martin Uhlíř

TOP 09 v Praze 10: Základem demokracie je občanská společnost

Od komunálních voleb a tedy i začátku působení TOP 09 na desítkové radnici uběhl rok a půl. Tento článek jsem pojal jako letmé ohlédnutí zpět.

15.5.2012 v 12:00 | Karma: 11,31 | Přečteno: 797x | Diskuse| Ostatní

Martin Uhlíř

Proč jsem vstoupil do politiky a proč se angažuji proti neonacismu?

Od podzimu 2010, kdy jsem vstoupil do (komunální) politiky a začal se angažovat ve veřejném prostoru, potkávám se s mnoho novými lidmi. Nejčastěji se z jejich strany opakují právě tyto dvě otázky, což mě přimělo k nápadu se k tomu vyjádřit zde na svém blogu. A vzhledem k tomu, že se kolem stejného tématu točil i rozhovor pro březnové číslo časopisu Romano Vod'i, rozhodl jsem se ušetřit si práci a vložit naskenovanou stránku. Proč tam připojili ten obrázek Terminátora netuším :)

18.4.2012 v 18:39 | Karma: 12,83 | Přečteno: 1633x | Diskuse| Politika

Martin Uhlíř

Krupka - Brno: malý krok pro Roma, velký skok pro českou společnost

Titulkem, parafrázujícím slova amerického astronauta Neila Armstronga po dobytí Měsíce, se vracím k událostem z doby přesně před rokem. Podle mne stojí za to je připomenout, jelikož šlo o události v lecčems přelomové, minimálně co se týká soužití Romů a majoritní společnosti v ČR. Devátý duben v Krupce a první květen v Brně. Obě akce měly podobné "zadání" (občanský protest proti pochodu příznivců DSSS oblastmi obývaných Romy), navzájem je dělilo pouhé tři týdny - a přesto, každá z nich měla diametrálně odlišný průběh a následný dopad.

13.4.2012 v 21:53 | Karma: 14,36 | Přečteno: 2367x | Diskuse| Společnost

Martin Uhlíř

Dopis na rozloučenou od tibetského Jana Palacha (č. 30)

Během posledního roku se pokusilo o sebevraždu upálením asi 30 Tibeťanů, nejméně 20 z nich zemřelo. Zatím poslední živou tibetskou pochodní byl sedmadvacetiletý Džampa Ješi, který se zapálil v indickém Dillí 26. března při příležitosti návštěvy čínského prezidenta. O dva dny později v nemocnici na následky popálenin zemřel. Přečtěte si dopis, který nechal na rozloučenou.

30.3.2012 v 17:47 | Karma: 16,97 | Přečteno: 2644x | Diskuse| Společnost

Martin Uhlíř

TOP 09 v Praze 10: Chceme referendum k Ďolíčku

Při velké investici by se vedení radnice mělo ptát občanů. Jelikož se nejedná o projekt sociálního bydlení nebo výstavby mateřských školek, které by si Praha 10 zasloužila, mělo by se vedení radnice ptát především občanů Prahy 10.

12.12.2011 v 19:44 | Karma: 11,20 | Přečteno: 1364x | Diskuse| Sport

Martin Uhlíř

Navigace Navigon - ukázková arogance vůči zákazníkům

Rozhodl jsem se zde popsat svoji negativní zkušenost s navigací Navigon, respektive ne s navigací samotnou (s tou jsem byl spokojený), ale s průběhem reklamace. Dozvěděl jsem se, že pravděpodobně neumím správně zastrkávat konektor napájecího kabelu (vada byla totiž klasifikována jako mechanická, na kterou se nevztahuje záruka) a za opravu byla požadována vyšší (!) částka než byla pořizovací cena přístroje cena přístroje. A to nebylo vše...

14.11.2011 v 23:01 | Karma: 16,34 | Přečteno: 6099x | Diskuse| Hyde park

Martin Uhlíř

Starosta Richter a Gutovka aneb jak vrtěti občany Prahy 10 I.

Modrooranžové vedení radnice Prahy 10 od začátku svého působení na podzim 2010 nemá zrovna ideální mediální obraz. Přes 200 milionů obecních peněz nejspíš v trapu kvůli pochybné investici do Key Investment, bývalá příslušnice komunistické rozvědky na pozici místostarostky, schválení nemravného způsobu prodeje obecních viladomů v příkrém rozporu s tím co bylo občanům slibováno... jak stohoven, jak jen z toho ven? Ve slavném filmu Vrtěti psem za účelem odklonění pozornosti médií a voličů od skandálu prezidenta mediální poradce prezidentskému týmu poradil vyhlásit válku Albánii, tedy přesněji řečeno nechal vytvořit takový dojem. Co by mohlo na emoce občanů Prahy 10 zapůsobit podobně silně jako válka na city vlasteneckých Američanů? Zavřená Gutovka, to je ono! Ale základ je mít na koho to svést a sám posléze zasáhnout jako zachránce.

6.10.2011 v 22:18 | Karma: 16,42 | Přečteno: 1897x | Diskuse| Politika

Martin Uhlíř

Tipy na 50+ inspirativních osobností na Facebooku

Všímáte si, že kdykoli se píše o Facebooku, během chvíle se pod článkem objeví reakce typu: "Ztráta času!", "Zábava pro hlupáky, tam bych nikdy nešel" a podobné výkřiky do tmy? No, pokud by to byla pravda, proč by pak Facebook byl nejužívanějším nástrojem interakce veřejnoprávních médií s diváky, proč by na něm tolik známých a ve své branži úspěšných lidí "ztrácelo" svůj čas?

26.9.2011 v 9:17 | Karma: 12,66 | Přečteno: 3389x | Diskuse| Média

Martin Uhlíř

Vládní Hlava XXII: Oznámení korupce má být protizákonné

Před pár dny na mne na Facebooku vyskočil podivně znějící titulek "Oznámení korupce má být protizákonné". Po přečtení odkazované zprávy mi nezbývá než konstatovat, že pokud je její obsah pravdivý, znamená to, že česká vláda hodlá prosadit zákon, který si svoji absurdností nezadá se slavnou Hlavou XXII. A co hlavně, pokud by tento záměr byl následně dotažen do paragrafovaného znění, byl by to hřebíček do rakve protikorupčnímu étosu Nečasovy vlády (a konec mému působení v TOP09).

6.9.2011 v 7:32 | Karma: 22,86 | Přečteno: 2464x | Diskuse| Politika