Komunisté, stejně jako neofašisté, přímo ohrožují demokracii v ČR

10. 05. 2011 9:10:00
Pokles důvěry v demokratickou politickou scénu v ČR má za následek vzrůstající tendence extrémistických politických sil, a to jak těch hnědých, tak těch rudých. Pokud stát podniká kroky k rozpuštění Dělnické strany, měl by stejné kroky učinit směrem ke KSČM, nyní je historická šance napravit selhání ze začátku 90. let. Obě zmíněné strany vycházejí ze zvrácených ideologií, které toho mají společného více než by se na první pohled (obzvlášť po 40 letech komunistického brainwashingu) mohlo zdát.
Podobnost komunismu a fašismu/nacismu NENÍ nikterak náhodná.
Podobnost komunismu a fašismu/nacismu NENÍ nikterak náhodná.

Před pár dny médii proběhla bez většího povšimnutí 2 velmi alarmující zprávy:

1. Deník Právo se dostal k dokumentu, který dokládá, že v parlamentní straně KSČM existuje radikální názorový proud, jehož nositelé se snaží prosadit pro sjezd 2012 teze o znárodňování, umlčování kritiků, rušení NATO, apod.

2. Na (dnešní den) 10.5.2011 svolává Komunistický svaz mládeže (KSM) do Prahy na Náměstí Jana Palacha(sic!) manifestaci nazvanou "Třídní boj namísto světové války" - akci, která už v samotném názvu propaguje užití násilí ve jménu rudé ideologie.

Komunisté (stejně jako neofašisté/neonacisté) umně využívají základních principů demokracie, například svobody shromažďování a svobody projevu. Ovšem kdykoliv a kdekoliv na světě se vyznavači této zvrácené ideologie dostali k moci, demokratické principy byly to první, co komunisté začali likvidovat, a velmi záhy stejně nakláali i se svými názorovými oponenty.

Mnoho desítek před nástupem Hitera k moci v nacistickém Německu, to byl právě Karel Marx, kdo veřejně obhajoval rasové vyhlazování, byl předchůdcem moderní politické genocidy. Už v lednu 1849 napsal Marx v Neue Reinisch Zeitung: "... když nastane socialistická revoluce, dojde k třídní válce". Baskové, Bretoňci, Skotové a Srbové byli nazváni "rasovým odpadem" a označil je jako skupiny, které musí být zničeny. Mluvil o sprostotě a špinavosti Slovanů, Polsko podle něho nemělo žádný důvod k existenci.

Karel Marx (citát ze dne 16.4.1855): "Třídy a rasy příliš slabé na to, aby se přizpůsobily novým životním podmínkám, musí uvolnit cestu. Musí zahynout v revolučním holokaustu."

Komunismus a fašismus/nacismus představují stejné zlo, obě to jsou ideologie směřujících k potlačení práv a svobod občanů s tím rozdílem, že vzhledem k tomu, že představitelé komunistické ideologie byli u moci déle než fašisté/nacisté, mají na svědomí i více obětí z řad civilního obyvatelstva, odhady se různí, ale v každém případě jde o mnoho desítek milionů lidí.

V roce 2008 vznikl výborný dokumentární fim s názvem The Soviet story - Příběh rudého zla, který názorně srovnává obě ideologie bod po bodu, od velmi podobných okolností vzniku, přes vzájemnou inspiraci, podporu a otevřenou spolupráci Sovětského svazu s nacistickým Německem až do poloviny roku 1941. Podobnost způsobů propagandy, přístupu k názorovým oponentům a metody vyvražďování lidí, kteří neodpovídali představě "nového člověka" není nikterak náhodná. Dokument nepojednává pouze o zdánlivě vzdálených událostech minulého století, jeho závěr se silně týká současnosti a je neméně mrazivý.

Film má povolení od svého autora k nekomerčnímu použití po celé České republice. Pokud máte hodinu a půl volného času, podívejte se na něj. Například V České televizi se jej asi bohužel jen tak nedočkáme (nejspíš z důvodů naznačených v jeho závěru).

Záběr z dokumentárního filmu The Soviet story - Příběh rudého zla

Pro přehrátí filmu klikněte na obrázek, popojeďte níže a po načtení přehrávače, klikněte na tlačítko PLAY

Česká republika, jaro 2011 - Senátní komise pro vyšetřování ústavnosti KSČM nedávno předala ministerstvu vnitra návrh správní žaloby. V tomto návrhu petit rozsudku předpokládá pozastavení činnosti KSČM do odstranění slova komunistická z názvu a do jasného odmítnutí marx-leninského násilí. Tím, že se komunisté stále nevzdali násilných prostředků pro prosazování svých zájmů, porušují článek 5 Ústavy České republiky. Speciální tým na ministerstvu vnitra dokončuje analýzu, která vládě doporučí, zda má či nemá navrhnout zrušení KSČM. Konečné slovo bude mít Nejvyšší správní soud, který může partaj rozpustit. Pevně věřím, že to klapne.

Winston Churchill: "Říká se, že demokracie je nejhorší způsob vlády, s výjimkou všech ostatních, které lidstvo vyzkoušelo."

Martin Uhlir | Vytvořte si vlastní štítek

Autor: Martin Uhlíř | úterý 10.5.2011 9:10 | karma článku: 25.90 | přečteno: 2896x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 10.35 | Přečteno: 251 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.34 | Přečteno: 220 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.13 | Přečteno: 626 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.27 | Přečteno: 529 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.93 | Přečteno: 472 | Diskuse

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...