Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

Antikonzerva

6. 1. 2011 12:22
Smysl vaší práce?

Vysávání veřejných rozpočtů nezastavíte demagogickým antikomunismem, KSČM jde přesně o to samé co vám (pokud jste si toho nevšiml), možná by bylo lepší kdyby jste se vykašlal na ideologické fráze a radě se spojil s těmi co mají stejný cíl ale jiné názory. Upřimně jsem přesvědčen, že je dobře, že kontrolní výbor mají komunisté protože kdyby jste ho měli vy (TOP 09) tak bych se o veřejný rozpočet Prahy 10 bál daleko více!

0 0
možnosti
M

martinuhlir.blog.idnes.cz

7. 1. 2011 19:37
Re: Smysl vaší práce?

Pane anonyme,

původně jsem na Vaše prostoduché příspěvky ani nechtěl reagovat, ale pokud nemáte v sobě dostatek odvahy, abyste se podepsal či mě dokonce kontaktoval (jak jsem Vám nabízel, kontakt máte), abychom se mohli se osobně sejít a podiskutovat a zejména pokud mne zde osobně tady takto nevybíravým způsobem napadáte, tak nemohu reagovat jinak než následovně: běžte do prdele.

S pozdravem, Martin Uhlíř - zastupitel za TOP 09 v Praze 10 

0 0
možnosti
A

albertusman

2. 1. 2011 18:01
Pokud opravdu uvítáte názor čtenáře

na vyrovnání se s "komunismem v nás", pak bych si dovolil jeden přidat. V roce 1989 mi bylo ještě o 5 let méně, takže o osobní zkušenosti s tímto režimem nemohu příliš mluvit. Mluvit ale mohu o dvou věcech:

1) Můj děda prof. MUDr. Milan Dostál, Csc. byl aktivním členem protinacistického odboje v oblasti vyvražděných a se zemí srovnaných Ležáků. Sám málem přišel o život coby odsouzenec k smrti za tuto činnost v drážďanském vězení, z kterého se mu v dosti zuboženém stavu podařilo uprchnout jen díky spojeneckému bombardování. Přesto, nebo spíš právě proto, byl celoživotně přesvědčeným komunistou, který však na představitele minulého režimu nepohlížel nijak nekriticky, ale věnoval se místo politiky vědecké práci na poli medicínské radiobiologie, aby nalezl způsob, jak zmírnit dopad případného jaderného konfliktu, na jehož hrozbě se rovným dílem podílely obě strany studené války, na obyčejné lidi. Nikdy se za "komunismus v sobě" nestyděl a nevzdal se jej "překabátěním" ani po roce 1989.

0 0
možnosti
M

martinuhlir.blog.idnes.cz

3. 1. 2011 0:26
Re: Pokud opravdu uvítáte názor čtenáře

Dobrý den, 

promiňte, Vašemu příspěvku moc nerozumím, podle mne i mezi členy NSDAP bylo plno lidí - odborníků, kteří "to" mysleli dobře a upřímně, vy si to nemyslíte?

... a ta druhá věc?

Děkuji, Martin Uhlíř

0 0
možnosti
VTG

vladimir.t.gottwald

30. 12. 2010 1:40
Jste hodně nekompromisní,

ale domnívám se, že přinejmenším v tomto případě plným právem. Děkuji!

0 0
možnosti
M

martinuhlir.blog.idnes.cz

30. 12. 2010 11:13
Re: Jste hodně nekompromisní,

Já děkuji Vám, pane Vladimíre!

Přeji vše nej do roku 2011, Martin Uhlíř

0 0
možnosti
P

prex

29. 12. 2010 14:31
ovce

hm, ten článek je jistě zmatený a láká člověka na něco, co tam pak ani není......jo, mě napadá akorát to, že v Německu ten nacismus - národní socialismus - né fašismus !!! TO si lidé pořád pletou, ale dějepis stojí na školách za..........jinak, v Německu to poznamenalo skoro každýho, takže............svým způsobem byli vinni všichni.............jenže lidé jsou takoví - jsou to ovce, musí se přizpsůobit, jinak samozřejmě nemohli potrestat každého, spousta bývalých těch holt musela nějak pokračovat, jinak by nikdy tak Německo - myslím to západní, který už v 60. letech zažívalo obří růst, tak by nikdy neobnovili a vůbec.........................................lidé si snadno odvykly..............................................u nás, vlasntě žádné komunisty nepotrestali, jen pár dědků - nic proti politickejm vězňům, si vydupovalo pár trapnejch procesů proti pár bezvýznamnejm figurkám...........přitom skuteční viníci........dávno..v nebi...

0 0
možnosti
M

martinuhlir.blog.idnes.cz

29. 12. 2010 15:14
Re: ovce

Dobrý den, 

díky za reakci, teď nevím, jestli je zmatenější můj článek nebo ta Vaše reakce :), promiňte, ale nějak jsem nepochytil pointu. Jinak nejsem si vědom, že bych v článku zaměňoval fašismus za nacismus.

Dovolím si tvrdit, že článek, resp. ta první polovina není až tak zmatená, jako spíš je pro náročnějšího čtenáře. Nicméně jsem si vědom, že mám co se týče psaného projevu, zlepšovat, holt je znát, že nejsem profesionální publicista.

Mějte se,

Martin Uhlíř

0 0
možnosti
P

prex

29. 12. 2010 14:18
fanatička

argumentů proti komunismu je spousta, problém pravověrných komunistů byl odjakživa v tom, že podobně jako silně věřící (fanatismus) nedokázali připustit vlastní chyby, nedostatky ve své teorii, je to holt nedemokratická teorie, netolerantní...............v rpaxi se nikde nikdy neosvědčila..........vždyť komunisté ani nevěděli přesně, čeho a jak toho chtějí dosáhnout........komunismus se nehodí pro všechny.........v naší zemi těch obětí nebylo tolik, co jinde, to je pravda, ale komunismus evidentně napáchal obrovské škody.........materiální a i morální..........podporoval lidi méně bystré, naivně loajální, někdy vyslověně hloupé - jasně, každý režim potřebuje své ovce, ale to nesvobodné prostředí není příliš dobré pro tůvrčí individua - příliš lpěl na kolektivismu a bohužel, jsou to spíše jedinci, co společnost posouvají dál - vynelázají, vymýšlejí a pod, víc hlav možná víc ví, ale nemusí to taky znamenat vůbec nic............................centralizovaná moc....je toho spousta.....

0 0
možnosti
P

prex

29. 12. 2010 14:25
Re: fanatička

Semelová je holt správně bezohledná, rozdíl mezi českými rolníky a sovětskými byl nepředstavitelný...............................co jsem tak sám vyčetl, tak toho Lenina si dnes považují víc než Stalina, ta revoluce byla plná paradoxů - oni nalákali rolníky na to, ež jim půdu dají - protože předtím žádnou neměli a Lenin těm bezemkům pak půdu skutečně přidělil, 20. léta byla ještě docela štastná, stát prosperoval, životní úroveň prý byla vyšší, pak jim jí Stalin zase sebral - kolektivizace, chce snad někdo zpochybňovat hladomor na Ukrajině ? Nebo všecka ta povstání v SSSR proti režimu ? Myslím, že Marta bude takový ten člověk, který holt některé věci předem zavrhuje, odmítá je studovat, vsadím se chodí maximálně na toho prvního máje na tu letnou, s jinýma lidma se nebaví. Čte jen staré nesmysly, které zdědila po dědovi - našla na půdě................a.........................myslí si, že dnešní doba je šílená a lidé umírají hlady - pravda to není...................

0 0
možnosti
A

Antikonzerva

26. 12. 2010 11:45
Nuda

Nic víc, to vše od konzervativní pravice již znám, nic nového co by nějak překvapovalo. Nechápu, že vás to baví.

Antikomunismem svět nespasíte, spíše naopak. Rv

0 0
možnosti
M

martinuhlir.blog.idnes.cz

26. 12. 2010 12:08
Re: Nuda

Pane antikonzervo, díky za Váš názor... zatím zde první, který by tvrdil, že je článek nuda. Mimochodem, aby nedošlo k mýlce, toto není názor konzervativní pravice či TOP09, v tom článku popisuji své osobní pocity a názory! (Jaksi jsem jej pozapomněl zaslat na sekretariát ke schválení:)

Promiňte, ale mám pocit, že Vám unikla hlavní pointa článku "Co když na počátku našeho současného politického marasmu bylo právě ono

zpackané (ne)zúčtování s komunistickými zločinci, a s tím spojené

(ne)vyrovnání se s "komunismem v nás samotných"?"... Komunismus možná padnul coby politické zřízení, ale sami v sobě si jej (někdo víc někdo míň) stále držíme.

Ještě mi dovolte dotaz, jak se angažujete za lepší svět Vy? Předem děkuji za odpověď. S pozdravem, Martin Uhlíř

0 0
možnosti
MSV

Medvědice se vrací

24. 12. 2010 11:50
Kde jste sehnal ty krásné vánoční koule?

0 0
možnosti
M

martinuhlir.blog.idnes.cz

24. 12. 2010 11:54
Re: Kde jste sehnal ty krásné vánoční koule?

vygooglil :-)

0 0
možnosti
SL

strycek-Joe Ltd.

24. 12. 2010 11:28
Držte se svého koryta na radnici

pane Uhlíři a nesnažte se hodnotit věci, kterým nerozumíte. Váš článek je rozháraný a nedá se téměř číst. Např. souvislosti mezi jakousi dámou z KSČM a nacistickými vánočními ozdobami mohou být jasné snad jenom Vám.

0 0
možnosti
M

martinuhlir.blog.idnes.cz

24. 12. 2010 11:41
Re: Držte se svého koryta na radnici

Díky za názor, pane anonyme. Spolehněte se, budu se svého opozičně komunálního "koryta" (generujícím mi do rodinného rozpočtu nějakých 1500-2000Kč měsíčně), a víte proč, protože mě to baví, jít po nepravostech a medializovat je.

Jinak to s tím korytem, to jste se inspiroval od pana starosty? :-)

"Milan Richter: Nerad bych vás podezíral, ze by vám šlo o koryta."

http://martinuhlir.blog.idnes.cz/c/168706/Milan-Richter-Nerad-bych-vas-podeziral-ze-by-vam-slo-o-koryta.html

0 0
možnosti

rezjir rezjir

24. 12. 2010 10:26
A tak KSČ

vedla agresivní totální válku proti cizím státům a hanebně prohrála? A chtěl snad Jakeš v r. 1989 zatopit pražské metro?

Zkrátka srovnáváte nesrovnatelné.  

A co vlastně chcete, zákazat názor, že kolektivizace byla úspěšná. Nakonec byla, kolektivizováni byli všichni, ideál hospodáření 40. let. Viz Hej rup. Samozřejmě je možné diskutovat o ceně, která za to byla zaplacena.

Ale privatizace let 90. vyvolává stejné diskuse.

Demokracie přestává být demokracíí v té míře, v jaké jsou zakazovány diskuse o nějakém tématu. Paní Semelová vám snad nezakazuje říkat, že kolektivizace byla neúspěšná.

0 0
možnosti
E

ErikS78

24. 12. 2010 11:15
Re: A tak KSČ

naprostý souhlasR^

0 0
možnosti
B

bofums

24. 12. 2010 10:15
To byla ale potvora !

Jak si vůbec mohla Fau Martha Semmel něco takového dovolit ! Propagovat

a hájit nacismus, zvrhlou ideologii, která má  vinu na smrti milionů nevinných.

To neměli demokraté dost sil, aby tu novou stranu s přeházenými písmeny za-

kázali? Moc hezky napsáno, zastupiteli za P.X.! P.S.: co můžete chtít po krypto-

nacistce? Ta v té své nevědomosti  za státní prachy ráda dožije !!R^!!

0 0
možnosti