Martin Uhlíř

TOP 09 v Praze 10: Chceme referendum k Ďolíčku

12. 12. 2011 19:44:41
Při velké investici by se vedení radnice mělo ptát občanů. Jelikož se nejedná o projekt sociálního bydlení nebo výstavby mateřských školek, které by si Praha 10 zasloužila, mělo by se vedení radnice ptát především občanů Prahy 10.
Stadion Bohemians v Praze 10 Vršovicích zvaný Ďolíček (zdroj: sport.ihned.cz)
Stadion Bohemians v Praze 10 Vršovicích zvaný Ďolíček (zdroj: sport.ihned.cz)

„Pokud je pravdou, že pan starosta Richter uvažuje o referendu ve věci parkovacích zón na Praze 10, měl by se jedním dechem zeptat i na názor občanů Prahy 10 v záležitosti Ďolíčku. Z TOP 09 nikdo nechce zánik této historické tradice, ale ne dle nastíněného materiálu“, řekl zastupitel za TOP 09 Michal Narovec.

„Osobně si kladu otázku, jestli to je vhodné investovat do takového projektu zrovna v tento čas, kdy se počítá pro další rok s ekonomickým poklesem. Radnici to zadluží nejméně na dalších dvacet let, s tím, že návratnost podobně jako u Key Investment je nejistá.“ řekl zastupitel za TOP 09 Jan Šnajdr.

Zastupitelstvo Prahy 10 dnes schválilo další postup v odkupu stadionu v Ďolíčku. Zastupitelé za TOP 09 se
domnívají, že vedení radnice Prahy 10 předložila poněkud nedostatečný materiál v této věci. „Radnice v něm deklaruje, že za odkoupení nabízí 84,5 miliónů, přičemž nynější vlastník hovoří o 94 miliónech. Již v této věci je jistá neshoda“, řekl zastupitel za TOP 09 Michal Narovec.

Pokud vedení radnice nevypíše výběrové řízení na pronájem stadiónu a nájem předá rovnou Bohemians a.s. není v materiálu nikde jistota, že nájem bude řádně a včas hrazen. Pokud se Bohemians a.s. nebude dařit, hrozí riziko, že nebude mít na pronájem stadionu. Proto by měl být areál rekonstruován jako víceúčelový, který by pokryl případné ztráty.

„Ve složité ekonomické situaci se má radnice chovat s péčí řádného hospodáře a neutrácet sto a více miliónů za stadion s pozemky, jenž je ryze účelový a nejde využít jinak, než jako fotbalový stánek. Zmiňovaných 120 miliónů lze investovat do sportu daleko vhodnějším způsobem a to například výstavbou univerzální sportovní haly s okolními venkovními sportovišti, jenž by sloužilo mnohem lépe většímu počtu občanů Prahy 10. Dle předloženého materiálu není ani jistota, že potencionální nájemce bude řádně platit nájemné 6 miliónů.“, řekl zastupitel za TOP 09 Jindřich Nepevný.

Tisková zpráva TOP 09 v Praze 10, Michal Narovec - předseda zastupitelského klubu

Martin Uhlir | Vytvořte si vlastní štítek
Autor: Martin Uhlíř | karma: 11.20 | přečteno: 1364 ×
Poslední články autora