Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

sarumánek

13. 7. 2011 19:22
kádrování znamená něco jiného

Autor je patrně příliš mladý na to, aby kádrování zažil. Znamenalo to zhruba tolik, že je u pracovníka posuzován jeho ideově-morální profil, vztah k socialistickému zřízení, názory a postoje. Z tohoto úhlu pohledu je bohužel pravým kádrovákem autor blogu, jen se minul dobou. Akorát místo socialismu zkoumá vztah kádrovaného k většinovému názoru současného lidu. Nejraději by znemožnil jakoukoliv práci ve státní správě všem "podivným lidem nesoucím podivné názory". Jaksi přitom opomíjí, že co se zdá podivné jemu, může být sympatické jinému. A hlavně fakt, že žijeme ve svobodné společnosti, kde lidé prostě MAJÍ A MOHOU MÍT různé názory! Mně je například nesympatický autor článku. Přesto nemám žádné výhrady k tomu, aby pracoval ve státní správě a plkal si, co chce.

6 0
možnosti
G

guang

14. 7. 2011 9:00
Re: kádrování znamená něco jiného

R^

0 0
možnosti
PM

petrik1960

13. 7. 2011 19:18
Malinký kádrováček z EDENU

1 0
možnosti
RF

franc@fírek nevl.dvojče

13. 7. 2011 18:21
Batora je ostuda. Autorovi karma!

0 0
možnosti
JP

Juras

13. 7. 2011 22:07
Re: Batora je ostuda. Autorovi karma!

Na nohu ;-)

0 0
možnosti
JP

lekaj

13. 7. 2011 17:42
bohuzel musim konstatovat

Ze jediny kdo tu zatim kadruje je autor tohoto blogu. Coz je trochu ironie :;-D

3 0
možnosti
M

martinuhlir.blog.idnes.cz

13. 7. 2011 17:46
Re: bohuzel musim konstatovat

Dobrý den, děkuji za Vaši reakci. Pokud se domníváte, že mám vliv na to, kdo bude či nebude na ministerstvu školství zaměstnán, tak mě jaksi přeceňujete. S pozdravem, Martin Uhlíř

0 0
možnosti
JV

georgino

13. 7. 2011 17:05
Nemělo to být o něčem jiném?

Především, celkem je pro mě zcela lhostejné, kdo, kde a jak dělá kádrováka. Je to věc dané firmy, instituce. Za zamyšlení jsou výsledky práce MŠMT. Ty jsou poněkud žalostné, když si představím, že se řeší státní maturity za takové prachy, tak se mi hlava točí. Když jsem maturoval takřka před 40 lety, tak byly státem vyhlášené témata k písemkám (jaká byla, není potřeba hodnotit:-)) a ústní odpovídaly tomu, co ta škola deklarovala, že naučili. Takřka všichni šli na VŠ.  Současně jsme měli plno kamarádů, kteří se učili řemeslo a myslím si, že na to byli vesměs hrdí. Nikdo si nehrál na inteligenta, tak to v životě přeci nechodí. Žádné trauma z toho, že neměli maturitu neměli a dodnes si jich člověk cení za to, že jsou machři v oboru.

1 0
možnosti
JV

georgino

13. 7. 2011 17:06
Re: Nemělo to být o něčem jiném?

Maturita jim to do "pazour" stejně nedá. Proto je škoda, že je ve

společnosti názor, nemáš maturitu, tak jsi asi na hlavu. Nesmysl. Znám

plno řemeslníků, kteří rozumem, zkušenostmi strčí do p..... kdejakého tzv. inteligenta. Proč se nikdo nesnaží vrátit vážnost poctivému řemeslu, nechápu.

0 0
možnosti
K

Kvasi

13. 7. 2011 15:16
Souhlasim castecne

Souhlasim s tim, ze je spatne, pokud se na mista ve statni sprave dostavaji lidi na zaklade politickych konexi, a to bez odbornosti. Ano, Batora sice vystudoval par vysokych skol, ale to spis svedci o tom, ze je uplne mimo a nedokaze se uplatnit v realnem svete.

Na druhou stranu je neprispustne, aby media nekoho kadrovala a znicila mu kariery kvuli thoughtcrime. Je to mozna trosku blbej nacionalistickej cechacek, ale to ho jeste nediskvalifikuje pro zamestnani na ministerstvu skolstvi. Mam pocit, ze takovejma musi bejt MSMT narvany, jak jinak by nas mohli na gymplu nutit cist ceskou literaturu, ktera je ve svetovym meritku naprosto bezvyznamna a uboha, a v hodinach dejepisu oslavovat "narodni obrozence".

1 0
možnosti
JR

Jan Ruzicka

13. 7. 2011 15:26
Re: Souhlasim castecne

Karel Čapek. Karel Michal. Milan Kundera. Bezvýznamní a ubozí. Ach jo.

0 0
možnosti
JC

Jarcho

13. 7. 2011 15:04
Radši Bátora,

než feministky, ekoteroristi nebo kdokoli z TOP09.

4 0
možnosti
M

martinuhlir.blog.idnes.cz

13. 7. 2011 17:48
Re: Radši Bátora,

Díky, tenhle Váš komentář mě tak rozesmál, že mi jistě o něco prodloužil život :-) S pozdravem, Martin Uhlíř

0 0
možnosti
J

jendazmoravy

13. 7. 2011 14:53
Bátora někomu šlápl na kuří oko.

Autore, jste nějaký vyplašený. Kterýpak finanční tok chcete ochránit? Nechcete ještě přidat, že malý Bátora trhal muchám křídla?

2 0
možnosti
V

vit.hassan@seznam.cz

13. 7. 2011 14:48
Hranice extémistických názorů se posunuje, kde to skončí?

Názory, které byly ještě před pár lety považovány za bezpochyby extrémistické, byly jednoznačnou doménou extémistických stran a skutečně slušní lidé se od nich jednoznačně distancovali, jsou dnes díky lidem, kterými se obklopil náš současný prezident nebo kteří mají politické ambice, považovány za jakýsi standard. Hnědý standard. Hranice extrémistických názorů se tedy posunuje. Kde to skončí?

http://hassan.blog.idnes.cz/

3 0
možnosti
SZ

sociokulturně znevýhodněný

13. 7. 2011 14:53
Re: Hranice extémistických názorů se posunuje, kde to skončí?

Je to přesně opačně. To, co bylo celá tisíciletí zcela přirozené, se dnes považuje za extremismus. Kde to skončí, to vím zcela jistě - v p* Rv

4 0
možnosti
MP

martin pinc

13. 7. 2011 14:45
Pane Uhlíři, překonáváte už nejen Idnes...

...či MF Dnes, ale snad i totalitní Rudé Právo. Neuvěřitelně povrchní a lacině tendenční hodnocení, udělané na základě rychločtení informace z (nikoli nestranných) médií. Udělal jste si někdy čas, abyste zašel např. na některý ze seminářů "Hovory na pravici", na nichž je možno se s p. Bátorou osobně setkat a diskutovat s ním neformálně z očí do očí? Pochybuji. V takovém případě byste totiž nemohl ve svém blábolu napsat o člověku, který se celoživotně zajímá o různé kultury, včetně těch velmi exotických, že bude prosazovat, "aby se jedním z parametrů kvalifikace potřebné pro zaměstnání v resortu školství stala rasová čistota"... Co jiného se ale dá čekat od rychlokvašného komunálního politika za marketingovou pseudostranu?

8 0
možnosti
SZ

sociokulturně znevýhodněný

13. 7. 2011 14:47
Re: Pane Uhlíři, překonáváte už nejen Idnes...

R^!!

0 0
možnosti