Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

Apodemus

18. 1. 2011 13:24
myslim ze netreba nic dodavat k clanku dr. Hnizdila

http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/jan-hnizdil.php?itemid=10191

"Psychopati v politice skodi zdravi". Inteligentni to vidi davno a ten zbytek stejne nepresvedcite.

0 0
možnosti
M

martinuhlir.blog.idnes.cz

18. 1. 2011 13:35
Re: myslim ze netreba nic dodavat k clanku dr. Hnizdila

Dobrý den,

děkuji za odkaz, zajímavý článek. Nejvíce mne zaujal asi tento odstavec: "Pan profesor Halík ve svém prohlášení napsal: „Pan prezident Havel měl po svém boku Karla Schwarzenberga, Pavla Tigrida, Ivana Medka. Václav Klaus si do sídla českých králů pozval pány Jakla a Hájka. Máloco dokumentuje tak zřetelně změny na Hradě“. S tím souhlasím. Pan prezident nesnese po svém boku nikoho, kdo by ho převyšoval a ohrožoval. Taky tam nikdo takový není. Dovedete si představit, že by vedle pana Klause byl Ivan Medek? A hlavně: prezident Klaus přece nestojí o to, aby mu někdo radil. On všechno ví."

S pozdravem, Martin Uhlíř 

0 0
možnosti
M

martin5.33

18. 1. 2011 13:00
A co jew nejhorší?

Nejhorší na tom je, že přes všelijaké hanobení osoby VK, se ve finále ukáže, že měl vlastně pravdu.

To musí naštvat jeho odpůrce nejvíc.;-D

0 0
možnosti
M

martinuhlir.blog.idnes.cz

18. 1. 2011 13:33
Re: A co jew nejhorší?

Dobrý den, děkuji Vám za reakci. Nejsem z těch, kdo by si hověl v paušalizování a bezhlavém nálepkování. Netvrdím, že za svoji politickou kariéru Václav Klaus neměl nikdy, naopak, byly momenty, kdy prosazoval něco, co ze zprvu většině zdálo nesmyslné, aby mu posléze chtě-nechtě musela dát za pravdu – viz např. v úvodu články ony (z mého pohledu) klíčové zásluhy z první poloviny 90.let. Přijde mi jako by pak zhruba v polovině 90. let Václav Klaus ztratil kontakt s realitou, což se myslím, může snadno stát každému z nás, pokud přestaneme přijímat konstruktivní zpětnou vazbu. Nechcete svým komentářem naznačit, že věříte tomu, že Václav Klaus má pravdu ve všem co vypustí z úst, už jen proto že to z úst vypustil právě on, že ne? J Pokud by tomu tak bylo, tak se nezlobte, ale na mysl by se mi – promiňte - hrnula slova jako sektářství či kult osobnosti. I v tom případě bych samozřejmě Váš názor, resp. víru, respektoval.

S pozdravem,

Martin Uhlíř

0 0
možnosti
V

VašekIV

18. 1. 2011 12:45
Souhlasím téměř se vším

ale to co vy kritizujetejako vady, považuji já za klady V.K.

0 0
možnosti
M

martinuhlir.blog.idnes.cz

18. 1. 2011 17:50
Re: Souhlasím téměř se vším

Dobrý den, díky za reakci, přiznám se že nevím, jak dále reagovat. S pozdravem, Martin Uhlíř

0 0
možnosti
ML

marlow

18. 1. 2011 12:30
Klaus je spicka ledovce

Jeho zpusob mysleni je bohuzel v CR velmi rozsiren. Myslim ze je to dusledek spolecnosti kde byla vymazana kultura a moralni hodnoty. Oboji bylo nahrazeno trapnou fraskou ktera se za toto vydavala a zivot v tomto prostredi dal nekterym lidem pocit vlastni vyjimecnosti a nadrazenosti - pocitem ze vsechna spolecenska pravidla a moralka jsou falesne a prazdne nesmysly urcene pro hlupaky kteri jim veri. Ze staci je na oko respektovat ale nema smysl za tim hledat nic hlubsiho.

0 0
možnosti
ML

marlow

18. 1. 2011 12:32
Re: Klaus je spicka ledovce

V podstate komunisti nahradili prirozena spolecenska pravidla svymi ucelovymi ktera byla zakotvena pouze v zakone a vymahana represi. A represe bylo to jedine co jim dodavalo vaznost. Bohuzel spousta lidi se naucila veskera spolecenska pravidla respektovat jen potud pokud jim hrozi postih. Nejen prezident. Skoro vsichni.

0 0
možnosti
PM

petrik1960

18. 1. 2011 10:41
rozhodně s vášimi názory nesouhlasím

Rv

0 0
možnosti
M

martinuhlir.blog.idnes.cz

18. 1. 2011 10:59
Re: rozhodně s vášimi názory nesouhlasím

Díky za vyjádření, ale nevím jak reagovat jinak, vzhledem k tomu, že jste nebyl konkrétnější. S pozdravem, martin Uhlíř

0 0
možnosti
JV

Jan Vrana

18. 1. 2011 9:16
Evoluce

Podle nejnovejsich objevu existuje uz clovek rozumny nejmene 400000 let. Mel by se vyvijet k dokonalosti, tak se podle toho chovejte a nejednejte jako opice.

0 0
možnosti
I

idol

18. 1. 2011 8:21
Klaus

Souhlasím s názorem na škodlivost účinkování Klause. Nesouhlasím s částečně pozitivním hodnocením Velké privatizace /Big Tunneling/, kterou u nás byla zavedena moc nemorálních zbohatlíků a známé nešvary - korupce, nezákonné obohacování apod. a autorovým psychologizováním, které zde uvedl na pravou míru již diskutér přede mnou. Klaus, bohužel, škodí nejen morálně, nýbrž i ekonomicky /izolacionismus od EU a ztráta zájemců o investování v ČR/.

0 0
možnosti
M

martinuhlir.blog.idnes.cz

18. 1. 2011 10:28
Re: Klaus

Dobrý den,

snažím se nepaušalizovat a rozlišovat. Podle mého skutečně tyto tři události byly zvládnuté nejlépe jak v danou chvíli bylo možné a pan Václav Klaus na tom má své zásluhy. Doporučuji článek "Léčba trhem" v novoroční vydání časopisu Respekt http://respekt.ihned.cz/c1-49111440-lecba-trhem. Když pozitivně hodnotím první část tzv. Velké privatizace, mám ny mysli období do roku zhruba 1994-95, skutečně se domnívám, že kuponová privatizace byl, podle mého skromného názoru, velmi odvážný krok správným směrem. Nicméně to co následovalo, na mysli mám zejména tzv. bankovní socialismus hodnodím, stejně jako Vy, velmi negativně. Tam vznikaly ony nikdy nesplacené úvěry novodobým oligarchům spřátelených s politickými špičkami.

S pozdravem,

Martin Uhlíř 

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

18. 1. 2011 7:01
Pán je z TOP09?

Tak by měl podobný článek napsat o Kalouskovi. :-/

0 0
možnosti
M

martinuhlir.blog.idnes.cz

18. 1. 2011 7:19
Re: Pán je z TOP09?

Dobrý den,

děkuji za reakci. Nemějte obavu, dočkáte se. Velmi brzy se hodlám na svém blogu zabývat často opakovanou otázkou, tj. proč jsem vstoupil do politiky a proč zrovna TOP 09. K otázce našeho místopředsedy se zcela jistě vyhýbat nebudu.

S pozdravem, Martin Uhlíř

0 0
možnosti
P

philipe

18. 1. 2011 3:22
pro autora

Pane Uhlíř,leitmotiv Vašeho pojednání o V.K.je trefný a myslím si,že převážná většina čtenářů s Vaším posouzením vlastností popisovaného individua souhlasí.Já samozřejmě také,i když charakterové vlastnosti jmenovaného klasifikuji záporněji,než Vy. Jen několik připomínek k Vašim definicím. Sociopathie není lékařská ale psychologická diagnosa.

Lékařská diagnosa by v tomto případě zněla "psychopath".Ti nejsou schopni normálně uvažovat a normálně cítit. Narcisté nemusí být egoističtí,asi jste měl na mysli duševní vlastnosti,které shrnujeme pod pojem "Egomanie", což je hlavní rys jeho povahy. Psychopati a Egomani nejsou schopní jakékoli empathie. Totální nedostatek introspekce a jeho despotismus vedou automaticky k negování odpovědnosti za cokoli a nemožnosti připustit nedostatky natožpak chybné kroky. Mstivost a zákeřnost jsou typické symptomy intrikářů,ty patří k jejich hlavnímu repertoáru. O absenci empathie již byla řeč, jeho jednání však není maligní,nýbrž difamující. Maligní je nádor.

0 0
možnosti
M

martinuhlir.blog.idnes.cz

18. 1. 2011 7:12
Re: pro autora

Dobrý den, moc děkuji za upřesnění. Svůj text doplním o upřesnění a zdroje. S pozdravem, Martin Uhlíř

0 0
možnosti
Y

yyj

18. 1. 2011 0:38
Jsem hrdý na své presidenty Václava I. i II.

Václav I. prohlásil : "Nejsme jako oni !" Hušáci, Ulčáci, Hrabovští,...strýčkotetičkáči.

Václav II. infantilněsenilně někdy plácá nesmysly, třeba u DÁL-NIC, Svěráka, ... a leze místo za blonďatými letuškami za s kýmkoli ke korytu i po šesti BoBo. 

Jinak jsem celkem rád, že je mám.

0 0
možnosti